Skip to main content
OneTouch

Započnimo od početka

Započnimo od početka

Imate dijabetes. I što sada?

Niste sami. Prema Međunarodnoj dijabetičkoj federaciji procjenjuje se da je 2015. godine jedna od 11 osoba imala neki tip dijabetesa, a da jedan od dva slučaja uopće nije dijagnosticiran.* Dijagnoza dijabetesa prvi je važan korak u stavljajnju bolesti pod kontrolu. Saznanje da imate dijabetes može Vas potresti i izazvati osjećaj bespomoćnosti. Na stranici OneTouch.hr mi Vam želimo pomoći.

Ova je web-stranica napravljena kako bismo Vam pomogli da saznate više o bolesti. Pronaći ćete osnovne informacije kao što su definicija i tipovi dijabetesa, kolika je važnost praćenja razine glukoze u krvi i uzimanja lijekova ako su oni propisani, bez obzira radi li se tabletama ili lijekovima koji se ubrizgavaju, uključujući inzulin. Objasnit ćemo Vam i osnove o zdravoj prehrani i fizičkoj aktivnosti. Pokazat ćemo Vam na što trebate paziti i pomoći Vam naučiti brinuti o sebi kako biste izbjegli komplikacije. Ukratko, tu smo da Vam pomognemo na putovanju kroz dijabetes, korak po korak.

Da, Vaš se život mijenja, ali kada imate kontrolu nad dijabetesom, brzo poboljšavate svoje zdravlje i dugoročno smanjujete opasnost od zdravstvenih komplikacija: možete živjeti dulje i zdravije.

Nemojte očekivati savršenstvo. To nije ni utrka ni natjecanje. Samo se obavežite da ćete raditi nabolje što možete. Recite sebi da to zavređujete. Bit ćemo s Vama na svakom koraku.

*Diabetes Atlas (7th Ed.) (2015). Bruxelles, Belgija: Međunarodna dijabetička federacija.

CO/LFS/0416/0039