Skip to main content
OneTouch

Započnimo od početka

Započnimo od početka

Imate dijabetes. I što sada?

Niste sami. Međunarodna dijabetička federacija procijenila je da je 2017. godine jedna od 11 osoba imala neki tip dijabetesa, a da jedan od dva slučaja uopće nije dijagnosticiran.1 Dijagnoza dijabetesa prvi je važan korak u kontroli bolesti. Saznanje da imate dijabetes može Vas potresti i izazvati osjećaj bespomoćnosti. Na stranici OneTouch.hr mi Vam želimo pomoći.

Naći ćete informacije o dijabetesu, kao što su različite vrste, znakovi i simptomi, te važnost upravljanja njime, uključujući praćenje glukoze u krvi i uzimanje lijekova kako je propisano. Objasnit ćemo Vam i osnovne stvari o zdravoj prehrani, fizičkoj aktivnosti i drugim načinima kako možete brinuti o sebi da biste smanjili rizik od komplikacija koje nastaju zbog dijebetesa. Ukratko, tu smo da Vam pomognemo na putovanju kroz dijabetes, korak po korak.

Da, dijabetes mijenja Vaš život, ali kad ga uspješno kontrolirate, poboljšat ćete zdravlje u kratkom roku i smanjiti opasnost od dugotrajnih zdravstvenih rizika: možete živjeti dulje i zdravije unatoč dijabetesu.

Nemojte očekivati savršenstvo. To nije ni utrka ni natjecanje. Samo se obavežite da ćete raditi nabolje što možete. Recite sebi da to zavređujete i pronađite motivaciju da Vam pomogne da ostanete na pravom putu.

 

1 Međunarodna dijabetička federacija. (IDF) IDF News World Diabetes Day 2017. Bruxelles, Belgija. Online pristup 5. svibnja 2018., @ https://www.idf.org/news/94:new‐idf‐figures‐show‐continued‐increase‐in‐diabetes‐across‐the‐globe,‐reiterating‐the‐need‐for‐urgent‐action.html

CO/LFS/0416/0039(1)